Как започнахме

Всичко започна от една идея. Двама ентусиасти решиха да правят вино със сърце и да гледат лозята така, както дедите им са отглеждали грозде векове наред по тези земи. Да произвеждат вино и да бъдат първите в региона.

Страстта към виното

Обожаваме виното. Стремежът ни е за усъвършенстване и развитие. Нашата цел е да задоволим вкуса и на най-претенциозните си клиенти. Вдъхновение черпим от напевното шумолене на лозовите листа и от спиращите дъха залези, които всяка вечер обагрят лозовите маси.

Винопроизводството

Петричко–Санданското поле е най-слънчевият и топъл български край, с богата история и красива природа, регион в който лозарството е с хилядолетни традиции. Създаваме вино с поглед към бъдещето и съвременните тенденции.

Изба и винарна Свети Врач

Ние успяваме всеки път в създаването на изящни вина, които обогатяват вкуса & душата.

Философия

Ние създаваме уникални продукти от нашите лозя, които са засадени с характерни за региона сортове грозде. Нашите вина са в съответствие със специфичните изисквания на нашите клиенти, както и са съобразени с тенденциите на пазара. Стремим се винаги да вървим напред.

Резултати

Наложихме на пазара серия от вина, които се приемат добре както на вътрения пазар така и международните пазари.

Визия

Визията на избата е да създава богати на вкусове и аромати тероарни вина със собствен стил. Избираме гроздето от нашире лозя след внимателна преценка на климата, почвата, състоянието на лозите, формировката, начина на отглеждане и характеристиките на гроздето.

Резултатът е вина с богатство, комплексност и стил. Съчетали в себе си всичко от вкуса и превъзходство на вината от Санданско-Петрическия регион по поречието на р. Струма

Изба и винарна Свети Врач

Нашата история

Location

Основаване

Фирмата е основана през 1994 г. Първоначално наема малката и стара изба на Комплексна Опитна Станция, като ползва опита и традицията на научният колектив работещ по това време там. Традицията на тази изба е от 50-те години на миналия век

1994

Location

Преместване

През 2003 г. вследствие на разширяване производството и капацитета си, фирмата се премества на сегашния адрес и от тогава развива успешно своята дейност.

2003

Location

На Българския пазар

Фирмата се налага на пазара с нейните отлежали и млади вина. Продукцията се пласира основно на Българския пазар

2008

Location

На Международния пазар

През тази година Винарната вече трайно се утвърждава на международния пазар. Основно в Китай, Великобритания, Белгия, Япония и др.

2016

Доставката до офис на Speedy e безплатна. Доставката до адрес на купувача се доплаща 8 лева. Отмяна